Het was weer een prachtige editie van het ATT, zaterdag 14 juli in de Bitgumer achtertuin. Het weer kon niet beter, de sfeer was perfect en ook de schaakpartijen waren van hoog nivo.

Halverwege de middag moesten de digitale klokken wel even worden gekoeld en werd er een extra pauze ingelast. Het materiaal hield het vervolgens moeiteloos uit… Ook de aanwezigen kwamen niets tekort. Een ieder had voor zichzelf voldoende hapjes en drankjes meegebracht en ook aan de anderen was veelvuldig gedacht. Ik noem hier in het bijzonder de traditionele ‘Kaas van Kees’ en ‘Meloen van Gerrit’. Alles werd vakkundig gesneden en uitgestald door cateringdames Wietske en Anna.

Na negen ronden “Zwitsers” eindigden rond de klok van vijf uur zowel Tjalling Wiersma uit Sint Annaparochie als Ferdi van Bavel uit Heerenveen op acht punten. Tjalling had onderweg een gevoelige nederlaag geleden tegen organisator Thys Tuinstra, terwijl Ferdi in ronde vijf tegen een nul opliep tegen Tjalling. In een eerder stadium was besloten om bij gelijk eindigen te ‘vluggeren’ en dus mochten beide kemphanen het in een onderling duel gaan uitvechten. Ex- competitieleider van de FSB, Peter Brouwer, fungeerde als scheidsrechter en in een spannend potje trok de Stannebuurster uiteindelijk aan het langste eind. Het gebrek aan tijd brak Ferdi hierin lelijk op.

Rond half zes konden alle prijzen worden uitgereikt. De deelnemers waren in twee ratinggroepen opgedeeld, voor de eerste drie in de groep lag er een geldprijsje klaar.

Enkele aanwezigen sloten het unieke toernooi in stijl af met een patatje, in allerijl aangesleept door Marian en Gerrit.

Volgend jaar de 18e editie, waarschijnlijk dan weer iets later in het seizoen.

Prijswinnaars 17e ATT, d.d. 14-07-2018;

A: 1. Tjalling Wiersma, Sint Annaparochie 8 uit 9 (toernooiwinnaar na barrage)

2. Ferdi van Bavel, Heerenveen 8

3. Thys Tuinstra, Bitgum 7

B: 1. Oktay Sari, Burgum 5,5

2. Peter Brouwer, Leeuwarden 4,5

3. Joop Claus, Berltsum 3,0

Poedelprijs: Gerrit de Vries, Harlingen 0,5

Via deze weg wil ik iedereen heel erg bedanken voor de deelname en assistentie. Zonder jullie onmisbare inzet geen toernooi! Allemaal een hele fijne zomer!

Groetnis út Bitgum fan T.T.