Zes “Laskerianen” waagden zich vrijdag de dertiende aan het seizoen-afsluitende avondje snelschaken van de schaakclub Emanuel Lasker.

De avond leidde inderdaad tot de nodige ongelukjes maar aan de andere kant ook tot bloedstollende spektakelpotjes. Wat het extra leuk maakte, is dat er per gespeelde zet een paar seconden bijkwamen hetgeen voor de wat langzamere spelers een uitkomst was. Ingedeeld op leeftijd speelden “nestor” Tjalling Wiersma, Jan Hibma, Murk Viersma, Erik Bosma, Sikko Ros en Ronald van der Veen allemaal 2x tegen elkaar. Te beginnen met 5 minuten partijtjes en tot slot partijtjes van elk 3 minuten.

 

Sikko Ros en Erik Bosma gaven elkaar geen duimbreed toe en eindigden met 7 uit 10 als gedeeld eerste. Echter aangezien Sikko de beide onderlinge partijtjes had gewonnen mag hij zich een jaar lang kampioen snelschaken van Lasker noemen. Oude rotten Tjalling en Jan eindigden met 5 uit 10 gebroederlijk op de derde plaats. In de noodzakelijke barrage toonde Jan zich de behendigste met een podiumplek tot gevolg. Murk weerde zich dapper en werd vijfde met 3,5 punt. “Jonge hond” Ronald begon stroef maar sprokkelde uiteindelijk toch 2,5 punt bij elkaar.

Op het moment dat deze zinnen aan mijn brein ontsnappen maakt Lasker 2 zich klaar voor de gemeenschappelijke slotronde van de FSB-competitie en bereiden de Lasker 1 spelers zich mentaal voor op de (kampioens)wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Het Kasteel uit Wijchen waarbij in theorie nog 3 clubs aanspraak kunnen maken op het kampioenschap te weten Lasker, Sneek en Het Kasteel.

Door Jan Hibma.


Laatst aangepast (zaterdag, 14 april 2018 11:01)