MFC, Sint Jacobiparochie – Het viertal van Lasker 1 begon het nieuwe schaakjaar vrijdagavond 11 januari waar het vorig jaar mee geëindigd was ofwel met winst. In de vierde ronde van de Friese schaakcompetitie fungeerde SCL uit Leeuwarden -het “kleine” broertje van het “grote” Philidor- als tegenstander. Lasker liet er geen gras over groeien en na ongeveer 3 uur spelen prijkte er een 4-0 overwinning op het scorebord.

Sikko Ros (zwart) won tegen “De Speer” al snel een stuk en hiermee de partij. De voor Tjalling Wiersma ingevallen Dolf Wissmann (wit) dirigeerde al zijn stukken richting vijandelijke koning en deze overleefde dit niet. Rienk Sijbesma (zwart) won een kwaliteit en liet dit voordeel niet meer los. Jan Hibma (wit) offerde 2 pionnen en wist de zwarte monarch uiteindelijk in een matnet te vangen.

Kortom een overtuigende zege waarmee Lasker 1 nu gedeeld eerste staat met Philidor 1 met een score van 8 uit 4. Lasker heeft echter 3,5 bordpunt meer. Beide kemphanen komen elkaar in de gezamenlijke slotronde op 16 april tegen en wel in het hol van de leeuw. Tot slot volgen hier de gedetailleerde uitslagen. Lasker had wit aan de even borden.

Sikko Ros - Zahid “De Speer” 1-0

Jan Hibma - Jaap Bleekveld 1-0

Rienk Sijbesma - Wesley Bloemsma 1-0

Dolf Wissmann - Michiel Takkebos 1-0

Door Jan Hibma.

Laatst aangepast (zaterdag, 12 januari 2019 14:13)