Sportieve stress na geen succes!

 

Vrijdagavond 12 januari mocht het tweede team van Lasker thuis aantreden tegen het derde van Sneek. Op voorhand verwachtten we toch dat deze wedstrijd zou worden gewonnen omdat Lasker 2 duidelijk een hogere gemiddelde rating heeft. Het verliep echter anders doordat bij sommigen de vorm niet aanwezig was tijdens de partij. Gelukkig was bij de shoarmaboer na de wedstrijd de vorm weer terug maar dat terzijde.

Hieronder en verslag van de wedstrijd. 

 

We begonnen sterk middels een solide overwinning van Nanne Toering die daarvoor niet een zet hoefde te bedenken. Anna Maja Kazarian, zijn sterke opponent, kwam helaas niet opdagen. Jammer voor Nanne die toch liever had geschaakt maar mooi voor het team want we stonden direct voor. 0-1.

 

Het zou nog lang duren voor de volgende uitslag kwam, er waren namelijk spannende stellingen op de borden verschenen en het leek niet helemaal pluis voor Lasker.

 

John Beimers stond iets beter tegen zijn jeugdige tegenstander Koos Kruisinga maar zag een bepaalde dreiging wel en niet. Hij wist namelijk heel goed wat hij beslist niet moest doen. Echter in een vlaag van verstandsverbijstering deed hij dit toch en verloor op slag. 1-1.

 

Ruurd Stellingwerf speelde weer op zijn eigen kenmerkende wijze en trok alles weer ver terug en kon alleen maar verdedigen. Ondanks zijn grote bekwaamheid in deze discipline brak zijn opponent Julius Bosma er toch doorheen en moest onze Rudy opgeven. 1-2.

 

Epko Brinksma had het deze avond niet en kwam niet in zijn spel tegen de voorzitter van Sneek Dirk Schild en stond al snel achter. Hij probeerde het nog lang maar moest toch de witte vlag strijken. 1-3.

 

Op dit moment kreeg Mark Kolthof een remise aanbod van Wytze van der Zee. Goed getimed maar hij mocht het van Thijs (ondanks de hopeloze stand op het bord) terecht niet aannemen en speelde door. De Sneker speelde echter niet op winst en er kwam dus totaal geen schot in de zaak en de vrede werd toch getekend. 1,5-3,5.

 

Jacob Strikwerda moest aantreden tegen Erwin Denissen. Na een spannende pot met goed tegenspel moest ook hij in remise berusten en konden we niet meer winnen. 2-4.

 

Willem Postma kreeg ook een jeugdtalent tegenover zich: Selwin Keuning, en er ontstond een spannende strijd op het bord. Willem offerde materiaal en hield de druk lang op de ketel. De aanval sloeg echter nooit helemaal door en hij bleef materiaal achter staan. In de eindfase moest hij dan ook opgeven, en dus had Lasker nu verloren. 2-5.

 

Teamcaptain Thijs Tuinstra maakte de eindstand nog enigszins draaglijk door in de late uurtjes te winnen van Frits Pen. De partij ging lang gelijk op maar de ervaring van Thijs zorgde uiteindelijk mede voor de winst en een 3-5 eindstand.

 

Helaas verloren dus. Maar op 10 februari krijgen we een nieuwe kans en dan is tegenstander Schaakwoude 2 uit Damwoude. Een pittige klus maar als we in vorm zijn moet dit toch lukken.

 

 

 

Lasker 2                                               -Sneek 3.

 

J. Strikwerda 1833               -E. Denissen 1748                             rem.

W. Postma 1635                  -S. Keuning 1708                               0-1

N. Toering 1718                 -A.M. Kazarian 1687                         1-0 r.

T. Tuinstra 1856                -F. Pen 1722                                       1-0

M. Kolthof 1801                 -W. vd Zee 1658                                 rem.

J. Beimers 1724                   -K. Kruisinga 1494                            0-1

R. Stellingwerf 1543           -J. Bosma 1548                                   0-1

E. Brinksma 1570               -D. Schild 1504                                   0-1

 

Einduitslag Lasker 2 – Sneek 3 3 tegen 5.

 

Groeten Mark Kolthof.

 

Laatst aangepast (zondag, 30 januari 2011 17:48)