Afgelopen vrijdagavond 12 oktober 2012 mocht de friese bekerwinnaar aantreden voor een voorronde van de landelijke (KNSB) beker tegen de hoofdmacht van Sneek.

Voor de heren van lasker 2 was dit nog even een trede te hoog want van de vier partijen werden er twee remise gespeeld en twee verloren.  Gezien het grote ratingverschil, gemiddeld per bord 240 punten was dit ook wel te verwachten maar….

Niks is zeker in de beker….

Jacob Strikwerda ging als eerste ten aanval en het leek wel aardig maar zijn opponent Tjitze Schram was niet onder de indruk en counterde bekwaam naar winst.

Ook Nanne Toering moest zijn koning omleggen. Tegen Dick Stavast die als eerste van onze opponenten probleemloos arriveerde ging het lang gelijk op (m.i.) maar ergens ging toch een stuk verloren en dat is teveel van het goede.

De tussenstand was nu 0-2 voor Lasker en Thijs en Mark stonden op zijn best gelijkwaardig, dus er viel eigenlijk niets meer te halen.

Thijs speelde na een gedegen pot remise tegen de Sneker kopman Johnny Fluit, in Bildtse schaakkringen goed bekend.  Na een paar dreigende zetten van Thijs werd het punt gedeeld.

Mark Kolthof was als laatste nog bezig en haalde na enig kunst en vliegwerk er een mooi halfje uit.

Uiteraard ging hier het nodige verdedigende werk aan vooraf maar het was genoeg vanavond.

 

Beneden bij Thommie in het cafe viel al snel op de Snekers alle vier apart waren afgereisd naar

,,de hel van het noorden’’ volgens sommigen. Na wat pilsjes was de nederlaag al weer snel verwerkt en we kijken uit naar de ontmoeting volgende week tussen Lasker 2 en Jurjen Tolsma 1 uit Stiens.

 

Nog even de uitslagen (tussen haakjes de speelsterkte)

Vrijdag 12 oktober 2012

Lasker 2 (1826) - Sneek 1 (2069)

1 Th. Tuinstra (1895) - J. Fluit (2187) rem.

2 J. Strikwerda (1887) - T. Schram(2003) 0-1

3 M. Kolthof (1765) - J. Lootsma(2002) rem.

4 N. Toering (1756) - D. Stavast (2084) 0-1

 

Eindstand 1-3

Mark Kolthof.