Na in de eerste ronde het viertal van NEO naar huis te hebben gestuurd, stond op donderdag 21 februari de volgende confrontatie op het programma. In Leeuwarden moest worden aangetreden tegen de schaakclub Knudde, dat net zoals de vorige tegenstander een klasse hoger speelt dan het team uit Sint Jabik. De aanloop naar het treffen verliep niet geheel vlekkeloos, omdat Nanne op het laatste moment ziek af moest melden. Gelukkig werd in Ruurd een waardige vervanger gevonden.

 

 

In een gezellige ambiance werden ruim op tijd de klokken ingedrukt. De opstelling was wederom ‘gedraaid’, maar deze keer had de opponent dat voorbeeld niet gevolgd. De eerste uitslag stond vervolgens opvallend snel op het scorebord.

*Thys sloot zijn laatste uren als ‘dertiger’ met een winstpartij af. Met zwart werd er aanvallend gespeeld en toen de man van Knudde even iets te snel zijn d-pion opschoof, werden er twee pionnen buitgemaakt en stond Lasker voor negenen aan de leiding.

*Dankzij de zege van Jacob konden we al niet meer verliezen. Jacob kwam wat moeizaam uit de opening, maar was er in het middenspel als de kippen bij toen er een vol stuk kon worden buitgemaakt. Zijn tegenstander geloofde het verder wel en gaf snel op.

*De winst werd zeker gesteld door Mark, die plotseling een remise-aanbod kreeg. Dit werd gezien de stand uiteraard meteen aangenomen. Mark stond eigenlijk de hele partij wel wat beter, maar de Leeuwarder pareerde bekwaam en stond uiteindelijk niet minder. Een uitslag dus, waar beide heren mee konden leven.

*Ruurd verloor vervolgens zijn partij aan het sterke eerste bord nog. Vanuit de opening leek er geen vuiltje aan de lucht, maar langzaam maar zeker kreeg zwart het overwicht. Het duurde nog tot bijna elf uur, maar toen moest onze redder in nood toch echt de pijp aan Maarten geven.

Een solide overwinning dus, waar we vooraf voor zouden hebben getekend. Voor de tweede keer binnen een week werd de plaatselijke shoarmaboer bezocht. Het smaakte weer fantastisch…

 

Knudde ’78 – Emanuel Lasker (2e ronde beker, 21 februari 2012);

1. Abe Willemsma – Ruurd Stellingwerf 1-0

2. Joris Brouwer – Mark Kolthof rem.

3. Irfan Nijemcevic – Jacob Strikwerda 0-1

4. Dick Bonnema – Thys Tuinstra 0-1

Eindstand 1,5-2,5. Lasker had wit aan de oneven borden.

 

Groetnis út Bitgum fan T.T.

Laatst aangepast (woensdag, 22 februari 2012 23:06)