Op de één na laatste dag van 2013 vond in Akkrum het “Open Boarnsterhim” plaats. Over dit snelschaakfestijn, georganiseerd door de plaatselijke schaakclub, was al veel gezegd en geschreven en dus besloten ‘schaakverslaafden’ Jacob en Thys eens mee te doen.

Het was een waar spektakel! Vanuit alle windstreken en op alle nivo’s werden in totaal 15 potjes per persoon afgewerkt in een heerlijk ontspannen sfeer.

 

Thys begon uitstekend met 5 uit 6 in de voorrondes en kwam hierdoor in de finalepoule A terecht. Ook daarin ging het aanvankelijk crescendo met 2 uit 2. Helaas sloeg daarna de vermoeidheid toe en werd er niet meer gescoord.

 

Jacob startte met 4 uit 6 en mocht aantreden in de finalepoule B. Hier wist hij met 7,5 uit 9 net niet de eerste plaats voor zich op te eisen, maar desalniettemin een prima resultaat voor onze Frys om utens.

 

Rond 00.00 uur was de prijsuitreiking en mochten beide Bildtkers een fraaie schroevendraaierset in ontvangst nemen, waar ze uiteraard helemaal mee ‘út ‘e skroeven’ waren!

 

 

Een prachtige ervaring met dank aan onze organiserende vrienden uit Akkrum e.o. Volgend jaar zijn we weer van de partij!!!